Skip to content

JuJu - en kryptobørs for fremtiden

Periode

2022 - 2023

Omfang

4 - 500 000,- NOK

Kontakt

Øyvind Garder

Daglig leder

oyvind@bitnord.no

JuJu er et norsk teknologiselskap med fokus på kryptovaluta og blokkjedeteknologi, grunnlagt av tre Norske kryptoentusiaster med bakgrunn fra data, IT og økonomi. De har utviklet og drevet en digital handelsplattform for kjøp og salg av kryptovaluta, og er én av tre aktører i Norge godkjent av Finanstilsynet. Ambisjonen med nytt navn, merkevare og visuell identitet er å styrke konkurransekraften og med en identitet som tydeligere reflekterer selskapets posisjon i markedet.

01
02

Relevans for Arkitektur- og designhøgskolen

Utviklingen av den visuelle profilen til JuJu er relevant fordi den har et heldigitalt perspektiv. Flere og flere førsteinntrykk er digitale, og det er viktig at den visuelle identiteten, i samspill med resten av innholdet i et førsteinntrykk er tydelig og tilgjengelig på alle digitale flater.

03
04

JuJu er et norsk teknologiselskap med fokus på kryptovaluta og blokkjedeteknologi, grunnlagt av tre Norske kryptoentusiaster med bakgrunn fra data, IT og økonomi. De har egenhendig utviklet en digital handelsplattform for kjøp og salg av kryptovaluta, og som én av tre aktører i Norge er de godkjent av Finanstilsynet.

Gründerne lanserte plattformen i 2020 med fokus på sikker og effektiv utveksling av digital valuta. Nettsiden er velfungerende, men de ønsket en identitet som i større grad reflekterer selskapets posisjon og tankesett innenfor kryptovaluta: En uavhengig, desentralisert og profesjonell aktør med en tydelig personlighet som tilbyr enkel handel med lave transaksjonskostnader.

05

JuJu gjør kryptohandel så åpen og effektivt som mulig, for å tydeliggjøre dette konkurransefortrinnet er merkevaren sentrert rundt løftet om Den tryggeste handelen med de laveste kostnadene – slik kryptohandel er ment å være. Kryptohandel er også ment å være grenseløst utforskende og i evig utvikling. Dette er bakgrunnen for navnet JuJu. Navnet er lekent og lett å huske, og et etablert utrykk i grensesnittet mellom finans og digital kultur. Det betyr “å ha litt flaks” eller “å ha lykken med seg”. Navnet treffer situasjonen til kjernemålgruppen: Investorer som spekulerer i en verdi med tro på en fremtidig gevinst.

Logoen refererer til blockchain-teknologien som er kjernen i kryptovalutta. Løsningen er basert på at brukere låses sammen i en kjede av informasjon som åpent deles mellom alle. Logoen animerer dette, fra leverandøren JuJu til brukerkjeden. Identiteten skiller seg ut i markedet, både gjennom navn og visuelle virkemidler. Den representerer gründernes entusiasme og engasjement, samt teknologiens fremtidsoptimisme. Identiteten er lansert med digitalt design, animasjon, skilting av lokalet og give aways som caps, t-skjorte, badge, klistremerker, tote, iPhone cover og magnetleke.

06
07

Identiteten skiller seg ut i markedet, både gjennom navn og visuelle virkemidler. Den representerer gründernes entusiasme og engasjement, samt teknologiens fremtidsoptimisme. Identiteten er lansert med digitalt design, animasjon, skilting av lokalet og give aways som caps, t-skjorte, badge, klistremerker, tote, iPhone cover og magnetleke.

XX

Priser og utmerkelser

CompetitionCategoryTypeYear
  • D&ADLogoShortlist2023
08
09
10
11