Skip to content

Glamox, en kilde til lys

Periode

04.2021 - 01.2022

Referanse

Silje Kristin Grip

silje.kristin.grip@glamox.com

Leveranser

Visuell identitet

Motion-prinsipper

SoMe -maler

Designsystem

Webskisser

Lys-leverandøren Glamox har fornyet sin logo og visuelle identitet. Hovedidéen er å framstille selskapet som en kilde til lys og smarte løsninger. Glamox har som forretningsidé å levere bærekraftig belysning som gir mennesker bedre arbeidsforhold og bedre trivsel. Den norske industrigruppen er en ledende leverandør til marin sektor og offshore-markedet verden over, samt til det profesjonelle byggemarkedet i Europa.

The Glamox symbol with rays around it. Red on dark background.
01
02
Showing old and new Glamox logo. The old logo, black and plain, is on the left. On the right is the new logo in red.
03
Construction of the new Glamox logo, showing how the lines from the Glamox G are spreading.
04

Varsom fornyelse

Forrige gang Glamox justerte sin logo var i 1982, altså for førti år siden. Den gamle logoen gjenspeilte ikke virksomhetens nye posisjon og ambisjoner. I tillegg var den for detaljert, noe som gjorde den vanskelig å bruke, både digitalt og fysisk. Også resten av merkeidentiteten trengte en gjennomgripende fornyelse og mer personlighet.

Men å endre en så tradisjonsrik logo måtte gjøres varsomt og ydmykt. Merkevaren er godt etablert i markeder verden over, og det var viktig å finne en balanse mellom gjenkjennelighet i symbolet og nødvendig fornyelse av hele profilen.

A white envelope with the red rays of Glamox
05
An animation showing the different versions of the Glamox colour pallet.
06
Totebag with the Glamox logo and graphic element. Red details on dark background.
07

En grafisk gjengivelse av lys

Det gamle symbolet er forenklet og ikke lenger stengt inne i en boks. Som en grafisk gjengivelse av lys strømmer strålene ut fra symbolet på digitale og analoge flater og i motion-bruk. Resultatet er en mer tidsriktig og dynamisk identitet som gjør at Glamox skiller seg tydelig ut i konkurransen på det internasjonale bedriftsmarkedet.

– Den nye logoen og identiteten skal uttrykke at Glamox er en kilde til lys, forteller Marc Ligeti, som er Lead Designer i KXO. – Vi ville skape assosiasjoner til lysstråler, briljans og positivitet og samtidig gi et subtilt hint til bokstaven G. Et tett og godt samarbeid med kunden var avgjørende på veien mot løsningen, ikke minst siden vi måtte ta vare på en etablert, verdifull merkevare, understreker Marc Ligeti.

Example of an instagram story of the Motus lamp from Glamox
08
09
Example of a brochure with the Motus lamp and Glamox typeface.
10

Begeistring internt

I november 2021 ble den nye identiteten lansert internasjonalt til 2300 Glamox-ansatte i 16 land. Det fortelles om stor begeistring blant de ansatte. «Friskt», «moderne» og «veldig riktig for Glamox» var typiske kommentarer. Mange ga uttrykk for at dette er med å gjøre dem enda mer stolte av å jobbe i Glamox.

Glamox signage on a building
11

Awards

CompetitionCategoryTypeYear
  • ADC AwardsRebrandingShortlist2022
  • ADC AwardsLogoShortlist2022
  • Industrial Design ConferenceVisual identityWinner2022
  • Red Dot AwardsCorporate DesignBest of the best2022
  • The One ShowBrand IdentityShortlist2022